A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Niemenpään kartanon rauniot ja uhrikivi

Polku Niemempään kartanon raunioille

“Uhrikivi sijaitsee Niemenpään kartanon raunioiden pihapiirissä, mäkisen metsäniemekkeen eteläosassa.”

Ehkä minulla oli romanttinen käsitys niityllä lojuvista ~500-700 vuotta vanhan rakennuksen sammaloituneista perustuksista ja uhrikivestä suuren tammen juurella.

Olin jo tarpeeksi pahalla päällä etsiessäni lähes mahdotonta Vanhan pappilan pellon uhrikiveä. Shortsit ja sandaalit eivät ihan välttämättä ole paras ratkaisu rämpiä . . . → Read More: Niemenpään kartanon rauniot ja uhrikivi

Menneen jälkiä Hattulassa

Katse tulosuuntaamme.

Keräsin joutessani kasan Hattulasta löytyneitä kuppi- ja miekanhiontakiviä ja lähdimme Katrin kanssa matkaan. Reitti kulki Lehijärven pohjoispuolelta Ihalemmentietä. Yritimme löytää ensin Toukolan kuppikiveä. Tämä 16 kupin kivi jäi kuitenkin tällä erää harmittavasti löytämättä.

Mierolan sillan pielessä oleva uhrikivi sivuutettiin tällä reissulla jo nähtynä ja jotenkin tavanomaisena. Siellä se on koivujen katveessa . . . → Read More: Menneen jälkiä Hattulassa

Mysteerichili, ei mikään K-kaupan annuum sittenkään

Pitkä odotus on päättynyt, mutta eipä se mitään selvyyttä asiaan vielä tuo. Mysteerichili avasi viimein kukkansa. Kukka muistuttaa hyvin paljon frutescensin kukkaa. Kukkavarsi on poikkeuksellisen ohut ja kasvaa ylöspäin, mutta taipuu päästään voimakkaasti alaspäin. Kukka on kooltaan noin 15mm. Emivarsi ja heteiden varret ovat violetteja. Heteiden päissä myös vivahdusta violettiin.

Runko on tukeva ja viisikulmainen. . . . → Read More: Mysteerichili, ei mikään K-kaupan annuum sittenkään