A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Lokakuista jaadajaadaa ja totuuksia(tm)

Oli olemassa lukko. Murtamaton, avaimensa kaikki kätketty. Sitten paikalle asteli kaunis pellavapää. Taskustaan avaimen otti ja lukkoon sovitti. Avainta lukossa käänsi ja sen sitten takaisin piiloon laittoi. Sädekehän päänsä päälle piirtäen hän virnistäen lähti.

Eipä lukossa aluksi mitään näkyvää tapahtunut. Hiljalleen pieni naksuttava ääni rupesi voimistumaan. Kuului metallista kolinaa joka kovaan metalliseen kolahdukseen päättyi.

Lukkoon . . . → Read More: Lokakuista jaadajaadaa ja totuuksia(tm)

Takatalvi

Kevät tuli sinä vuonna reilusti etuajassa. Syvällä metsässä tiettömien taipaleiden takana oli syvä laakso, jonka etelärinteeseen oli talven aikana syntynyt myrskyjen valmistama aukko. Tuulelta suojassa ja auringon lämmössä lumet sulivat sieltä nopeaan tahtiin.

Viimein eräänä iltapäivänä maasta pilkisti pieni leskenlehti. Se ei ollut symmetrinen eikä kauniskaan, mutta nautti silti täysin rinnoin saamastaan elämästä. Päivät kului . . . → Read More: Takatalvi

Viinasen muorin poika tupakkiostoksilla

Tämä pööpöilee ihan urpon näkösenä (vieläkin normaalista enemmän) perulaispipa syvällä päässä Hätilän K-marketin kassalla.

– Onko tää nyt varmasti laittia? – Joo on se. – Onko ihan varma nyt, en mä näistä mitään ymmärrä. – Kaksikymmentäyksi vuotta olen lakossa ollut, kaverille vien.

– Jaa, onkos tämä kaveri alaikäinen?

– Muhahahaha! No ei todellakaan! – Se . . . → Read More: Viinasen muorin poika tupakkiostoksilla

Kunnioitus Savon Wiinalle

Otan sinut pimeästä ja jäisestä kodistasi käsiini. Jääkylmä huurteinen pinta kätkee taakseen itsesi. Tunnut ihoani vasten kylmältä ja polttavalta yhtäaikaa.

Liikkeeni pysähtyy hetkeksi ja pyyhin sitten huurteen pois pinnastasi. Luen yhä uudelleen ja uudelleen samat joa tutuksi tulleet tekstit.

Avaan korkkisi ja kaadan hyhmäistä kirkasta nestettä lasiin. Tuoksusi on pistävä ja se tuo mieleen muistoja . . . → Read More: Kunnioitus Savon Wiinalle

Talveen valmistautuen

Vaahtera ravistelee hiljaksiin itseään hereille, yksinäinen lehti leijailee tuulen mukana verkalleen kohti aiemmin pudonneita kavereitaan. Aamuyö on taittumassa vähitellen aamuksi. Yksinäinen mies kävelee peltojen välissä kulkevaa kapeaa kärrypolkua. Vilja on puitu jo aikaa sitten, mutta pelto on jätetty sängelle. Sumu on kietonut kylmät, pitkät ja kosteat sormensa syvälle multaan.

Ilmassa tuoksuu oljille, pudonneille lehdille ja . . . → Read More: Talveen valmistautuen