Säätöä ja hieman chilejäkin

Siellähän ne kasvaa möllöttää. Pubet on kompaktin kokoisia, mutta ihan hyvä vain sillä valot loppuu muuten kesken. Coffee (C. chinense) on ensimmäisenä kukkimaan ryhtynyt. Muut nuppuilee. Etualalla pienenä poikasena on Aji Ecuadorian Orange (Semillas, C. baccatum) pari mansikkaa ja sitten aarteen! C. lanceolatum ja C. rhomboideum. Jälkimmäinen on pieni, mutta tehnyt jo runsaasti lehtiä. Lance tekee ensimmäisiä oikeita lehtiään. Nämä jäävät kotikasveiksi. Yaran lannotteita on nyt varmaan loppuelämäksi (25kg säkit neljää laatua).

USB-RS232 adapteri liitetty ESP8266 piirin debug pinneihin

Chilivalojen ajastin jätätti koko ajan ja oli muutenkin ruvennut toimimaan hieman epämääräisesti. Korvasin sen Nedis-merkkisellä Wifi-pistorasialla, kun niitä oli kätevästi saatavilla. Ihan ensimmäisenä flashasin näihin Tasmotan firmwaren Tasmotizer ohjelmalla. Pistorasia on näin kytketty kodin wlaniin ilman välissä olevaa kiinalaista pilvipalvelua.

Pistorasiaa ohjataan Home Assistant järjestelmällä, tarkemmin sen Node-RED lisäosalla tehdyllä flowlla. Edellä mainittu kotiautomaatiosysteemi tulee korvaamaan vanhan thingsboard.io alustan. Home Assistantiin on suhteellisen helppoa liittää ESP8266 ja ESP32 alustaisia värkkejä. Ties mitä vielä keksin sen kanssa.

Tuleva kasvihuone on myös tilattu ja tullee huhtikuun kolmannella viikolla. Maa sijoituspaikan kohdalla on sulaa joten sinne saattaa 120cm ruuvipaaluja upota vielä tässä kuussa.

Blitzortung.org Blue asema sai viimein uudet möbius-looppiantennit. Isoveljeni työkaveri hitsasi antennien juurikappaleeen, johon nuo antennit oli helppo ruuvata 120 asteen kulmiin toisistaan. C-kanavaa ei siis käytetä vaakasalamoiden paikannukseen vaan luomaan täysi 360 asteen peitto. Antennit on maalattu osin kanavansa värillä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.