Chilikausi 2021

Rocoto Chile La Seda C. pubescens)

Siitä on pitkä aika kun olen tänne jotakin kirjoittanut. Päätin nyt pitää kuitenkin kirjaa myös blogin muodossa tulevasta koettelemuksesta chilien parissa.

2020 kaudella ei chilejä kasvateltu, sillä meidän perheen Siiri-kissa söi taimet saman tien kuin ne sirkoille nousivat. Tänä kautena kasvit ovat huoneessa jonne perheen kolmella kissalla ei ole valvomatta mitään asiaa.

Kasvamassa on maltillisesti neljää pubescens lajin lajiketta ja yksi chinense. Toiveena on vielä saada idätettyä lanceolatumin ja CGN 19198 siemenet ja kokeilla onnea, josko saisin jostakin C. rhomboideumin siemeniä. Lancea ja Rhomboa olen meinannut ihan huonekasveiksi. Siitä on jo noin 4 vuotta kun töissä kasvanut bonchi-lance kuoli kun työkaverit eivät juuri sitä kasvia muistaneet kastella. Se harmittaa edelleen!

Kasvit on tällä hetkellä litraisissa ruukuissa ja kooltaan kaikkea 5-18cm väliltä. Kausi alkoi 13.12.2020 pubejen idätyksellä. Näyttää myös siltä että vanhemman pään siemenpankkia pitää heittää tylysti biojätteeseen. Itävyys lienee jo kärsinyt monilla viime vuosikymmenen alkuvuosina kerätyistä.

Chilitietokantakin on kokenut täydellisen re-writen, sillä edellinen katosi bittiavaruuteen kun asensin tylysti kyseisen Linux-koneen sen kummemmin ajattelematta uudelleen. Ensimmäinen versio oli sikäli hankala että se hajoili vähän väliä johonkin Kubuntu-distribuution versiopäivitykseen. Mitään varsinaisia backuppeja ei ollut vaan piti opetella melkeinpä uudelleen Djangolla koodaaminen. Tietokanta sentään oli tallella. Joitakin asioita on siinäkin vuosien saatossa muuttunut. Tällä kertaa koko laitos pyörii virtualenv-hiekkalaatikossa, jonka muistan backupata jonnekin pilven reunalle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.