A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Lievää nikkarointia ilmassa

Päästin wanhukset tänään töiden jälkeen ottamaan vähän aurinkoa. Toinen Caribbean Red Habaneroista pääsi ilmalämpöpumpun päälle ja se oli törkeän näköistä kun siinä tärisi kauttaaltaan. Kätevä paikka siis chilien itsepölytykseen 😀 Pitkään olen harkinnut, miten sijoitan nuo tänne kotiin kauttaaltaan kivestä ja puusta pinnoitetulle takapihalle jäävät chilin raakut. Sitten muistui mieleeni, että Viinasen puuvarastossa on toista vuotta sitten työkaverin avustuksella erään sortuneen ladon jäämistöä pätkittynä 160cm siivuiksi. Tämä tiheäsyinen auringon polttama ladon seinälauta on mitä parasta materiaalia mm. taulun kehyksiin ym. Nyt ajattelin pistää koko varaston kerralla sileäksi jonkinlaiseen kasvitelineeseen.

Rakennusprojekti eteni ilman mitään sen suurempaa suunnitelmaa. Säveltäen ne parhaat ideat yleensä itselle tulee mieleen. Pieni takaisku koettiin koekasausvaiheessa kun 50mm lukkopultit olivat liian lyhyet. Lauta näet oli noin 30mm paksua. Yllättävän tasalevyistä tavaraa se kuitenkin tällä kertaa oli. Hyllystä tein ovelasti purettavan, joten sen sai kulkemaan autossakin käyttökohteelle ja myöhemmin syksyllä purettua varastoon. Puutavara riitti justiinsa ja jäljelle jäi muutama puolimetrinen siivu. Tässäkin projektissa käytin itseporautuvia Torx-kantaisia ruuveja. Näillä saa halkeamattomia liitoksia myös nykyisen tehotuotetun harvasyisen puun irvikuvan ruuvauksessa. Ainoa vika minkä niistä löydän on niiden todella terävät kierteet, jotka tuppaavat repimään oikean käpälän peukalon ja etusormen ihon rikki.

Kasasin häkkyrän kotona, koeponnistin sen chileillä ja tervasin laudan päät ja muutkin pinnat kevyesti. Nyt tarvitsee katsoa minne tuo noin 6 kasvia vetävä hässäkkä sijoittuu. Ruma siitä tuli mutta kyllä se asiansa ajaa. Ja kädet tuoksuu tervalle!

Kaikki kolme Fataliin mysteerichiliä ovat avanneet kukkansa. Jokaisessa se on kooltaan noin 10-15mm. Terälehdissä on kaikissa aina kaksi vihreää erillistä pilkkua. Podin alku on yhdessä hedelmöittyneessä kukassa on vaalean kellertävä.

Kuvapläjäys

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.