A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Iloinen yllätys chilimetsässä

Nimittäin tuntematon Thai-chili ei ollutkaan se “pelkäämäni” C. annuum. Aluksi olin epävarma, sillä kukkavarsia tulee 2/kasvupiste. Mutta kun tuo rontti tänään avasi ensimmäisen kukkansa niin aika selvä tapaus tämä on. Kukkavarsi on voimakkaasti päästään alaspäin taipunut, terälehdet ovat vihertävät ja heteiden varret violetit. Ihan selvä C. frutescens! Voihan se tietysti jokin hybridikin olla. Mene ja tiedä.

Tämä kyseinen chili on päätynyt Suomeen erään Thaimaan kävijän mukana. Pitkään mietin, idätänkö sitä ollenkaan. Chilin hedelmät olivat hyvin pieniä, äksyjä poltteeltaan ja teräväkärkisiä. Tyypillinen C. frutescensin ominaisuus sekin.

Mysteeri #2:n olen ristinyt jo Trepadeira Werneriksi. Kasvi on ihan 1:1 Fataliiphoton kuvien kanssa. Habanero Orangesta taas kasvaa oikea kaunotar. Kasvu on kaikilla chileilläni nyt paljon luonnollisempaa kun ei ole parvekelasit estämässä. Olen lähtökuopissa myös ansari- ja ripsiäispetopunkkien tilaamisen suhteen. Tällä hetkellä hämähäkit tuntuvat olevan ainoat chilien asukkaat…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.