A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Satoa tulossa pääsiäispöytään

Nimittäin talvehtivista kasveista. Habanero Orange kypsyttää ensimmäistä talvisatoaan. Osa marjoista on myös aika miehekkään kokoisia. Sen verran eri aikaan Haba ja Trepadeira kukkivat että talvisadosta voin aika suurella varmuudella saada täysin lajipuhtaita siemeniä. Trepadeira Werner on nimensä mukaisesti oikea tarkertuja. Sitä saa repiä milloin mistäkin puskasta tai lampuista irti. Lehdet oksineen muodostavat todella tehokkaan tartuntapinnan. Ensimmäinen marja on jo tummanpunainen, osa oransseja ja loput kypsyy. Tällä kertaa kuvauksen ulkopuolelle jäi Aji Cristal joka on saanut aikaiseksi vasta pari kukkaa.

Se Lemon Drop amppeli putosi eräs tammikuinen yö katosta ja sain sitä aamulla kiukuspäissäni siivota. Olisihan sen saanut pelastettua mutta luiskaan päätyi. Uuden LD-amppelin oksat juurtuvat jo Viinasella. Siellä Aji Cristal, Lemon Drop ja Aji Fantasy kukkii ja tekee hedelmää jo. Locato ja leikelty Ulupica Large kasvattavat lähinnä oksia ja lehtiä. Tämä parivaljakko myös tuoksuu lehdiltään hyvin voimakkaasti. C. chinense var. Petenero jäi henkiin ja kukkii myös kuin heikkopää. Tästä chilistä onnistuin kaivamaan hieman lisätietoja. Kyseinen Habanero-tyyppinen kasvi on löydetty Guatemalasta Tikalin alueelta ja on saanut nimensä nerokkaasti läheisen Peten-järven mukaan. Alueella on lukuisa määrä Maya-kulttuurin raunioita.

2 comments to Satoa tulossa pääsiäispöytään

  • Hieno homma, että löysit Peteneron taustatietoja ja ehdit ne jo Chiliwikiinkin kirjoittamaan. Mistä kaivoit tuon tiedon?

    • Timo

      Kahden siemenkaupan kuvauksista Fatalii ja http://store.myorganicseeds.com/Petenero-Chile-Plants-599-P3032761.aspx tämä irtosi. Viime vuonna Fataliilla ei ollut minkäänlaista kuvausta aiheesta. Onko tuo absoluuttinen totuus? Sitä ei voi vielä sanoa. Luotammeko tietoon? Toistaiseksi, mutta vahvistus olisi vielä kiva saada. Ovatko Mayat käyttäneet juuri tätä lajiketta? Ehkä se on siemenkauppojen myyntipuhetta. Analysoimalla raunioista mahdollisesti löytyviä chilinsiemeniä sekin ehkä selviäisi. Mutta se on jo toinen tarina.

      Viime kesänä en ehtinyt yhtäkään maistaa kun kaikki kauniin oranssit pyöreät ja uurteiset podit jäi peukalon pään kokoisiksi. Mukava että kasvi jäi eloo!n 🙂

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.