Satoa tulossa pääsiäispöytään

Satoa tulossa pääsiäispöytään
2. kerroksinen Habanero Orange

Nimittäin talvehtivista kasveista. Habanero Orange kypsyttää ensimmäistä talvisatoaan. Osa marjoista on myös aika miehekkään kokoisia. Sen verran eri aikaan Haba ja Trepadeira kukkivat että talvisadosta voin aika suurella varmuudella saada täysin lajipuhtaita siemeniä. Trepadeira Werner on nimensä mukaisesti oikea tarkertuja. Sitä saa repiä milloin mistäkin puskasta tai lampuista irti. Lehdet oksineen muodostavat todella tehokkaan tartuntapinnan. Ensimmäinen marja on jo tummanpunainen, osa oransseja ja loput kypsyy. Tällä kertaa kuvauksen ulkopuolelle jäi Aji Cristal joka on saanut aikaiseksi vasta pari kukkaa.

Se Lemon Drop amppeli putosi eräs tammikuinen yö katosta ja sain sitä aamulla kiukuspäissäni siivota. Olisihan sen saanut pelastettua mutta luiskaan päätyi. Uuden LD-amppelin oksat juurtuvat jo Viinasella. Siellä Aji Cristal, Lemon Drop ja Aji Fantasy kukkii ja tekee hedelmää jo. Locato ja leikelty Ulupica Large kasvattavat lähinnä oksia ja lehtiä. Tämä parivaljakko myös tuoksuu lehdiltään hyvin voimakkaasti. C. chinense var. Petenero jäi henkiin ja kukkii myös kuin heikkopää. Tästä chilistä onnistuin kaivamaan hieman lisätietoja. Kyseinen Habanero-tyyppinen kasvi on löydetty Guatemalasta Tikalin alueelta ja on saanut nimensä nerokkaasti läheisen Peten-järven mukaan. Alueella on lukuisa määrä Maya-kulttuurin raunioita.

2 Comments on “Satoa tulossa pääsiäispöytään

    • Kahden siemenkaupan kuvauksista Fatalii ja http://store.myorganicseeds.com/Petenero-Chile-Plants-599-P3032761.aspx tämä irtosi. Viime vuonna Fataliilla ei ollut minkäänlaista kuvausta aiheesta. Onko tuo absoluuttinen totuus? Sitä ei voi vielä sanoa. Luotammeko tietoon? Toistaiseksi, mutta vahvistus olisi vielä kiva saada. Ovatko Mayat käyttäneet juuri tätä lajiketta? Ehkä se on siemenkauppojen myyntipuhetta. Analysoimalla raunioista mahdollisesti löytyviä chilinsiemeniä sekin ehkä selviäisi. Mutta se on jo toinen tarina.

      Viime kesänä en ehtinyt yhtäkään maistaa kun kaikki kauniin oranssit pyöreät ja uurteiset podit jäi peukalon pään kokoisiksi. Mukava että kasvi jäi eloo!n 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.