yaVDR ja pientä custom-templates puukotusta

Työkaverini Juha meni kesällä mainitsemaan Ubuntu 10.4 Lucid Lynx jakelun päälle rakennetusta yaVDR-distrosta. Kiinnostus heräsi heti, sillä tämän tekeleen mainittiin purkavan mm. HD-videoita suoraan nVidian VDPAU-tekniikalla.

Alun kommellusten jälkeen sainkin tästä toimivan systeemin, mikä johti jälleen myös varustelukierteeseen. Koneesta löytyy nyt 640GB WD Green levy tallenteille, Asus P5QLD Pro emolevy ja Asus ENGT240 Silent näytönohjain. Emolevyllä on tarvitsemani 3 pci-paikkaa viritinkorteille ja PCI-E paikka tarvittavan kaukana, että tuo möhkälemäinen näytönohjain mahtui kyytiin myös. Televisiokin meni tässä rytäkässä vaihtoon ja valitsin hätäpäissäni Samsungin 40 tuumaisen 6005 LED-töllön.

Tänään tuli sitten viimeisen lomaviikon alkua taivaltaessani tavattoman tylsää ja tutustuin hieman yaVDR:n mielestäni aika mahtavaan Custom Templates systeemiin. Sain nimittäin päähäni saada myös spotifyn toimimaan VDR-purkilla..

Spotify on käytännössä yksi exe-tiedosto, joten seuraava menetelmä on ehkä vähän kärpäsen ampumista tykillä. Todennäköisesti tämän saisi tehtyä kopioimalla spotify.exe toimivasta asennuksesta haluttuun paikkaan VDR-purkilla ja templaten säätämistä viittaamaan oikeaan polkuun.

Ohessa kuvattu koko prosessi mahdollisine selityksineen. Spotify Installerin voi kopioida haluamaansa paikkaan. Itse kopsasin sen /usr/bin -hakemistoon, josta sitten poistin asennuksen jälkeen.

Allaoleva ohje koskee Spotifyn ilmaisella tilillä, jonka client Linuxissa pyörii Winen päällä. Linuxille on olemassa myös toimiva client, joka toimii Premium tai Unlimited tileillä. http://www.spotify.com/fi/blog/archives/2010/07/12/linux/ Sen asennusohjetta seuraten ja myöhemmin ohjeessa mainittua 30start-spotify template-tiedostoa editoiden (polku /usr/bin/spotify) myös Linuxin natiivi client toimii, eikä Wineä tarvita.

Kaikki tehdään luonnollisesti root-oikeuksin, joten aluksi komennetaan.

sudo -s
apt-get install wine
cd /usr/bin
wget http://www.spotify.com/download/Spotify%20Installer.exe
cd /etc/yavdr/templates_custom
mkdir usr && mkdir usr/bin
cp -r /usr/share/yavdr/templates/usr/bin/start-firefox usr/bin/start-spotify
cd usr/bin/start-spotify
mv 30_firefox 30_spotify

Tähän saakka kaikki lienee selvää, yes?

Avasin tuon 30_spotify -tiedoston sitten Nanolla ja se näytti editoinnin jälkeen tältä:

/sbin/stop vdr-frontend
/usr/bin/openbox &
wine /usr/bin/Spotify\ Installer.exe
killall openbox
/sbin/start vdr-frontend

Homma on nyt kutakuinkin 1/3-tiessä. Että saataisiin Spotifyn installer käynnistymään niin seuraavaksi rääkätään hieman externalplay.conf templatea

cd /etc/yavdr/templates_custom
mkdir etc && mkdir etc/vdr && mkdir etc/vdr/plugins
cp -r /usr/share/yavdr/templates/etc/vdr/plugins/externalplayer.conf etc/vdr/plugins
cd etc/vdr/plugins/externalplayer.conf

Luodaan uusi tiedosto nimeltään 40spotify  Sen sisältö on seuraavanlainen:

{
  MenuEntry        = "Spotify";
  OutputMode       = none;
  InputMode        = deactivateRemotes;
}

Nyt on vuorossa vielä se kaikkein tärkein eli templates-tiedostojen päivitys:

process-template --owner=vdr --group=vdr --mode=755 /usr/bin/start-spotify
process-template --owner=vdr --group=vdr --mode=755 /etc/vdr/plugin/externalplayer.conf

Nyt voidaankin VDR potkaista uudelleen käyntiin kaukosäätimellä. Kun VDR heräilee, voidaan komennella Menu 5 ja näemme, että siellä se spotify seisoo. Sen valitsemalla pitäisi lähteä spotifyn normaali setup käyntiin muutamine kysymyksineen. Itse raavin rastit käynnistyksestä ja työpöytäkuvakkeen luomisesta pois ja kun painaa Close, VDR:n frontend käynnistyy jälleen.

Nyt ollaan jo lähes maalissa, sillä enää tarvitsee muuttaa spotifyn käynnistävästä skriptistä polku viittaamaan oikeaan paikkaan:

nano /etc/yavdr/templates_custom/usr/bin/start-spotify/30_spotify

Muutetaan tiedostoa seuraavasti:

/sbin/stop vdr-frontend
/usr/bin/openbox &
wine ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Spotify/Spotify.exe
killall openbox
/sbin/start vdr-frontend

Tallennuksen jälkeen päivitetään template-tiedostot vielä kerran:

process-template --owner=vdr --group=vdr --mode=755 /usr/bin/start-spotify

Käynnistä VDR vielä uudelleen, käynnistä Spotify (Menu >Applications > Spotify) kirjaudu ja nauti musiikista. Jos et ole Premium-käyttäjä ja olet myös masokisti niin nauti myös mainoksista! 🙂

DISCLAIMER: Näin siis minulla. Saatoin töpeksiä ohjetta tehdessäni jossakin polussa ja siksi suosittelenkin äärimmäiseen tarkkuuteen. Käytät tätä ohjetta omalla vastuullasi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.