Mitä paskaa Supon kanssa on menty sopimaan?

Tuon Raidista niin tutun lauseen karjaisi Kimmo töissä saaden pitkän röhönaurun molemmilta puoliltaan meidän ICT-luolasta. Jostakin syystä on myös tullut tavaksi huutaa “Huomio” kun ovi käy. Se tulee jo ihan automaattisesti ja selkäytimestä. Saas nähdä, puututaanko siihen vielä.  Joku huutaa “Huomio” johon kaksi muuta vastaa huutaen “Huomio!” Tässä jää se noin sekunti aikaa piilottaa kaikki sopimaton, mitä meillä ei kyllä koskaan näytöillä ole. Meitä kiinnostaa enemmän koneiden mallit, niiden sarjanumerot ja viimeiseksi kirjautuneet.

Keskeytinpä kirjoitukseni hetkeksi potkiessani VPN-yhteyden auki katsoakseni mitä kuuluu asiakkaan A päivitykselle B joka laukesi tänään klo 18. Hyvältä näyttää. 28:sta koneesta 21 on valmiita,  yhdessä etenee, yksi jäänyt jumiin uudelleenkäynnistysvaiheeseen, yksi on sammutettu ja neljä ei ole ollut muuten vaan päällä. Voin siis mennä hyvillä mielin töihin aamulla 🙂

Sitten ne pienet asiat, joiden takia tekee mieli kirjoittaa:

Huomioin viimein toden teolla rönsyliljan 7 rönsyä ja hymyilin. Ne on kaikki juurrutettava ja istutettava amppelikukiksi. Ennen pitkää taloudessa asuu myös kaksi kissaa. Pitäähän niille olla jotakin kukkia ihan tarkoituksella pureskeltaviksi.

Tänään Viinasella kahvia särpiessäni sain lämpimän ajatuksen siitä, että pitäisi ottaa meistä viidestä se yhteinen “perhekuva” Ja myöskin  hyvä yhteiskuva. Tosin tällä naamalla sen saaminen on ehkä vähän sinnepäin tai jotakin. Toisaalta ei auta paljoa morkata itseään. Sillä asettaisin Katrin arvostelukyvyn kyseenalaiseksi ja se tietäisi vähintäänkin mutristelua 🙂

Pihalla poikien kanssa lumisotaillessani rupesin kasaamaan lunta peräpihalle. Siinä samassa sitten jo oltiinkin Starkilla ostamassa puuta, ruuveja ja saranoita. Tein sen perinteisen lumilinnamuotin. 30cm paksua ja 114cm korkeaa muuria syntyy metrin pätkissä. Ei siihen mitään suojakeliä tarvita. Pakkaslumi kiteytyy paineessa jokseenkin nopeasti.

Huomaan että edessäni on paperia, johon olen hahmotellut tulevan labyrintin pohjakaavaa. Se kun on aloitettava sieltä keskeltä. Muottia, saati lunta ei pahemmin siirrellä enää valmiin muurin sisään. Kolmeen metriin muuria menee lunta noin kuutiometri. Sen saa noin kolmen neliömetrin alueelta ja jos käyttökelpoista lumialuetta on noin 600 neliömetriä niin muuria tulee kyllä riittävästi! Saa nähdä riittääkö talvessa päivät! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.