Olisiko hienoa jos… (revised)

Tämä kirjoitelma on jo vuoden vanha, mutta päätin silti hieman modifioida sitä ja tunkea sen tännekin ihan vaan ilkeyttäni. Osin myös siksi, koska tuo Suomen koko kesän syyssää näyttää jälleen kerran jatkuvan myös sen muka_talven yli. (Ja siksi että pystyn tekemään samaan aikaan etänä kahta konetta, kirjoittamaan tätä ja vielä irkkaamaankin.)

Näin se menee…

Rupesin sit tässä vittuuksissani miettimään, että olisiko hienoa jos ihminen voisi mennä talviunille!

Laissa ja asetuksissa tietysti säädettäisiin, että talviunille saa mennä aikaisintaan 1.11. ja niiltä pitää herätä viimeistään 1.4. mennessä.

Osa kansalaisista määrättäisiin juhannuksena tehtävällä arvonnalla aina seuraavan talviunikauden ajaksi yhteiskunnalle kriittisten tärkeiden toimintojen valvonta- ja ylläpitotehtäviin. Tietysti tuplapalkalla! Rahat luonnollisesti vokoteltaisiin säästöistä, jotka syntyy suoraan talviunien aiheuttamasta lämmitys, sähköntuotanto, sosiaali, ym. menojen vähenemisestä. Arvonnasta voisi tietty perustuslain nojalla kieltäytyä, mutta niin tehden pääsee automaattisesti valvojien äkäiseen ja ärhäkkään joukkoon.

Maa pistettäisiin poikkeustilaan talviunien ajaksi. Armeijan ja poliisin eliittiyksitöt valvoisivat järjestystä kovalla kädellä. Kauppoja ryöstelevät, muka talviunille menneet kelmit saisi suoraan ampua, jos ne vaan saa kiinni. 7.62mm luoti saa kiinni pitkältäkin matkalta ja tulos on yleensä aika selvä.

Naapurimaille tietysti viestitettäisiin, että talviuniltaan kesken herätetty suomalainen on pahempi kuin lauma talviuniltaan herätettyjä karhuja. Invaasiota on turha edes miettiä!

Palkka tietysti juoksisi myös talviunikuukausilta. Koska olisihan se totta, että tässä vahvojen ammattiliittojen luvatussa maassa olisi runnottu moiset vaatimukset perustuslakiin saakka. Lisäksi maksettaisiin erillinen talviuniltapaluuraha.

Vakuutus -ja sähköyhtiöiden asiakaspalvelu olisi aina kovilla marraskuun lähestyessä, kun ihmiset pistää peltilehmänsä seisontaan ja katkaisee mahdollisesti sähköt talviunien ajaksi. Suoran sähkön lämmitysmuodokseen valinneet olisivat luonnollisesti katkeria niille, joiden pirtti lämpiää kaukolämmöllä tai öljyllä. Ennenpitkää väestötietojärjestelmästä välittyisi automaattisesti tieto tarvittaville tahoille siitä, meneekö kyseinen yksilö talviunille. Näin kansalaisen ei itse tarvitsisi huolehtia näistäkään asioista. Vakuutusyhtiöt luonnollisesti myisivät erillisiä talviunivakuutuksia kaiken mahdollisen varalle.

Olisihan se mukavaa kömpiä vällyjen alle ja vain nukkua tämä ärsyttävä pimeä aika pois. Sitten herätä virkeänä kevään korvilla. Tilillä 5kk palkka odottamassa törsäämistä (plus se talviuniltapaluuraha) Toki pistää miettimään olisiko ihminen herätessään yhtä äkäinen kuin karhu?

Ihmisten talviunien jäljiltä sieltä sängystä ei luonnollisestikaan löydy laumaa pentuja. Niiden suoranaista tekemistä ja niiden tekemisen harjoittelua kyllä harrastettaisiin luonnollisesti aivan niinkuin nytkin. Aikaan ja paikkaan katsomatta, silloin kun mieli tekee…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.