Insinööritason hölmöilyä ilman insinöörin papereiden tuomaa häpeää

Torstaina töistä pyöräillessäni Viinasen pihassa odotti kylmä yllätys. Juuso ja Jami olivat tehneet väijytyksen portin pieleen ja lunta satoi niskaan oikein urakalla. Pojat olivat keskiviikkona kaivaneet lumiluolan, jonka olivat sitten jo pistäneet matalaksi. Aikamme lumessa sodittuamme rupesin kasaamaan peräpihan kulmaan lunta. Kesken tämän puuhan lähdin kellariin etsimään entistä linnamuottiani sitä löytämättä.

Samassa oltiin jo Starkilla sirkkelin ääressä. Tällä kertaa en pyytänyt Mustanaamion pahaa merkkiä, sillä laskuun kysyttiin vain nimeä .

Tuntia myöhemmin pihalla oli kolmeosainen saranoitu, sopivan kokoinen ja jokseenkin painava linnamuotti. Tätä kirjoittaessa jäljellä on tehtävänä enää noin 6-10m muuria. Kokoa linnalle, vai pitäisikö sanoa linnoitukselle tulee 5.8m x 3.8m. Ei ihan sellaista kokoa, mitä Facebookissa aiemmin uhosin. Nopeasti laskettuna siinä on nyt noin 30 metriä noin 1m korkeaa ja 30cm paksua muuria. Sisäosistaan tuo on lähinnä kulmikas umpikujaton sokkelo. Neliöitä löytyy sen pienen yksiön verran.

Keskelle koko tekelettä näyttää tulevan katettu noin metrin leveä ja vajaa kaksi pitkä käytävä jonka aion näemmä kattaa. Pitänee tehdä puoliympyrän muotoinen holvikaarimuotti! 🙂

Pakkaslumesta saa vaikka mitä kunhan vaan käyttää ahkerasti täkkäyskeppiä muotin sisällön tiivistämiseen. Vähän kuin hiekkalaatikolla lapion ja ämpärin kanssa olisi. Viikossa koko tekele on kiteytynyt yhdeksi kiinteäksi möykyksi, jonka päällä voi vaikka kävellä.

Ja kun pakkaset kuitenkin jatkuu niin Viinasen pihassa on pojille pitkäikäinen, oikea Fort Viinanen, josta käsin vakoilla keittiössä hääräävää mummia ja väijyttää veljeään. Ehkä Otso, Henkka ja muut Juuson kaveritkin tulee välillä poikien mummilaan leikkimään.

Miksi sitten tein sen? Hetken mielijohteesta ja koska minulla oli aikaa, kykyä ja  halua tehdä sellainen pojille.

Tekeleen ristimitta muuten heittää hyvin vähän,vaikka ihan silmällä olen mittaillut. Huomattavan paljon vähemmän, kuin tuolla linnanpuiston reunassa olevan ruotsalaisten pykäämän pyramidin. Ehkä napsin siitä muutaman kuvan myöhemmin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.