Chilipäiväkirja 2011

Tänään tuli kylvettyä idätyslaatikkoon taimimultaan ensimmäiset siemenet. Nyt näyttäisi menevän neljää lajiketta:

7pod ja Naga ovat Chinensejä. Lemon Drop ja Aji Cristal Baccatumeja. Tällä kertaa jätän suosiolla Annuum-lajikkeet kokonaan pois. Viime kesä opetti mitä on tapella punkki- ja ripsiäisongelman kanssa. Paras torjuntakeino näytti olevan kylmällä vedellä suihkussa suihkuttelu. Punkki-invaasio yleensä tokeni sillä heti ja pysyi jonkin aikaa kokonaan pois. Tarkoitus olisi varmaan vielä katsoa Fataliin siementarjontaa. Vielä ehtisi laittamaan jotakin eksoottistakin.

Lemon Dropit teki viime kesänä sen verran  hyvin satoa, että laitan niitä tänäkin vuonna. Tarkoitus olisi laittaa myös muutama taimi Viinasen pihaan kasvusäkkiin taivasalle kasvamaan. Jos ne menestyy niin niiden siemenistä voisi ruveta “jalostamaan” ulkolajiketta.

Kuvassa näkyy myös pari varaslähdön ottanutta 7Podia. Elokuussa latvoin kyseisen chilin ja laitoin pätkät veteen. Ihmeellisesti ne vain sinnitteli juuria kasvattaen ja aina välillä pimeästä huolimatta kukkien. Eilen nuo pääsivät multiin. Toisen taidan viedä töihin. Myös noiden latvojen emochili on edelleen hengissä. Sekin pitää vain latvoa, koska on tehnyt pimeässä pitkät luikerot oksat. Habanerokin näyttää talvehtineen jokseenkin OK. Kaipa tämä samassa purkissa asuva kaksikko jää henkiin.

Nyt jännnätään, koska nuo uudet itää. Edellisellä kerralla Annuumien kanssa kesti 7 päivää. Veikkaan että tammikuun puolella näkyy sirkkalehtiä jo. Muut siemenet napsin multiin käsin, mutta Naga Morichin murustin kaksinkertaisessa muovipussissa ja nostelin siemenet saksen kärjillä multaan. Maistoin toki myös.. Myöhemmin muistin myös hieroa silmiäni…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.