Chilipäiväkirja 2011 – Lisää lajikkeita + pientä säätöä kesäksi.

Menin sitten hätäpäissäni tilaamaan muutamat hieman eksoottisemmat siemenet noiden tavanomaisten lisäksi. Fataliin siemenkaupasta tulee seuraavia:

  • Cumari Pollux (C. praetermissum)
  • Locato (C. pubescens)
  • Vanero (C. chinense)
  • Maraba (C. chinense)

Kaikki ovat puskamaisia, jokseenkin pieni hedelmäisiä chilejä. Tänä vuonna näyttäisi siltä, etten yhtäkään annuumia ole laittamassa. Toinen idätyslaatikkokin on jo ostettu. Samalla siellä itää jo pieni määrä Gojimarjan siemeniä.

Tuossa äsken chilifoorumilla aktivoituessani rupesin taas syynäämään viimeisimmät ebbi, bubbleri, ym. vesiviljelyviritykset päätyen pitäytymään tänäkin vuonna passivihydrossa eli ihan altakasteluruukuissa. Mutta sitten törmäsin näihin DIY-altakasteluruukkuihin ja mielenkiintoni heräsi. Voisin hyvin tehdä isoja 2-4 chilin lajikohtaisia (lannoituksen eroista johtuen) altakastelulaatikoita. Etuja on ainakin:

  • Suurempi vesitila
  • Juurille enemmän tilaa
  • Antaa anteeksi pienet kastelun unohdukset

Jälkimmäisestä tuli mieleen nestepinnan valvonta edes jollakin tapaa. Ajatukset kääntyivät hyvin nopeasti elektroniikkaan. Tässä kohtaa hymyilin jo itselleni sillä tiesin kaiken olevan jo myöhäistä. Ajatusmylly lähti toden teolla päälle itseään ruokkien. Pistinkin viestin kaverileni Artolle. Atmelin mikroprosessoripohjaisesta systeemistä nestepinnan korkeusmittaus, ph ja mahdollisesti lämpötilamittaus olisi jokseenkin helppoa. Ei se automaattikastelun relekään + pari pumppua paha juttu olisi. No mutta joo. Tietokoneeseen tuo tietysti tulisi kiinni. Näitä on ennenkin tehty!

Nyt kun alkuhuuma on laantunut niin tuo nestepinnan korkeusmittaus tavalla tai toisella on se, mitä kaipaan. Mielummin niin että saan siitä sähköpostia! Ehkä Dallasin 1-wire I/O kytkin riittäisi. Niissä on omat yksilölliset ROM-koodinsa, ja, ja, ja… Nyt kaipaisin kipeästi sinne lumihankeen tönäisemistä.. 🙂

Cumari Pollux (C. praetermissum), Locato (C. pubescens), Vanero (C. chinense) & Maraba (C. chinense)
Cumari Pollux (C. praetermissum), Locato (C. pubescens), Vanero (C. chinense) & Maraba (C. chinense)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.