Pientä mopon keulimista havaittavissa


Taimet valokylvyssä

Chilit itivät omia aikojaan ja taimetkin on pistetty jo seuraavaan “ruukkuun”. Nyt tuolla pöydällä ne saa 10h kerrallaan 144W teholla valohoitoa, jota vielä aurinko on viimepäivät terästänyt.

Lajikkeita kasvaa seuraavasti:

6 kpl Lemon Drop
6 kpl 7Pod
6 kpl Aji Cristal
4 kpl Naga Morich
4 kpl Locato
3 kpl Maraba
3 kpl Apache F3 (aji Mengele)
1 kpl Vanero
1 kpl ???, todennäköisesti Vanero

Cumari Pollux, Peito de Moca, Aji Benito ja ystävältäni Heliltä saatu,  suoraan Filippiineiltä tuotu, ilmeisesti Siling Labuyo eivät ole vieläkään itäneet. Alan menettää uskoa jo vähitellen. Ovathan nuo olleet lautalla ja mullassa jo tammikuun alusta lähtien. Filippiiniltä tuodut chilit ovat joltain pieneltä saarelta, josta ei kuulemma lähdetä maihin kuin vasta sitten kun koko kyläyhteisöstä on jauhot loppuneet. Toivoisin todella että edes sen siemenet itäisi. Podit on noin 3-5cm pitkiä ja oransseja. Ainoastaan tuo c. frutescens lajikkeeseen kuuluva Siling Labuyo täyttäisi podin perusteella lajimääritykseni. Itäisvät nyt penteleet niin myöhemmin voisin sitten todeta olleeni täysin väärässä 🙂

Laitoin myös tuikitavallista Apachea 3 tainta. Nämä ovat viime vuonna Apache Mengeleksi nimeämäni chilin jälkeläisiä. Tämä yksilö kasvatti kaikki podinsa pystyssä, eikä ne siitä edes kypsänä kaatuneet. Nyt istutetut taimet ovat jo F3-sukupolvea, sillä 2009 parvekkeellani kitunut Apache F1 teki muutaman podin, jonka siemenet tuottivat viime vuonna tuon pysty-Apachen. Toivon että tuo ominaisuus löytyy näistä jälkeläisistä. Jos näin niin tämä vakiintunut “mutaatio” saa nimen Aji Mengele 🙂

7Pod nuppuilee

Tammikuun alussa laitoin myös elokuussa latvotut 7Podin oksat 17cm altakasteluruukkuun. Varsinkin kotiini jäänyt koki valtavan kasvuräjähdyksen ja nyt on joka oksassa useita nuppuja tulossa. Saa nähdä riittääkö valo vielä niiden kasvamiseen ja kiinni pysymiseen. Tuo yksilö saa myös Puutarhan Kesää. Habanerot selvisivät myös yli talvesta ja latvottuina majailevat roska-astiasta tehdyssä altakasteluruukussa. Valoja tuli hommattua toinen samanlainen lisää. Ruuvasin moiset kuivuneesta ladonseinälaudasta tehtyyn häkkyrään, joka on aikamoisella rissavirityksellä katossa kiinni. Näin valojen korkeutta on helppo säätää portaattomasti noiden raakkujen kasvaessa.

Se mopon keuliminen.. Eihän noi kaikki mahdu kasvamaan valojeni alla. Nyt on vasta helmikuu ja kohta kasvavat pöytäni kapasiteetin ohi. Ensimmäiset latvomisetkin tein jo. Osa tietysti pääsee kavereille uusiin koteihin. Olen ruvennut haaveilemaan kasvihuoneesta Viinasen takapihalla…

Viinaselle kuitenkin päätyy Aji Cristalia ja Lemon Dropia aurinkoisiin paikkoihin avoimen taivaan alle. Lisäksi ainakin yksi Locato pääsee amppeliin omenapuun alle puolivarjoon.

Kasvihuone.. Siellä siintää itse tehty ansari Timon mielessä, pihan perällä multaa kuopsuttaa ja kirvoja kiroaa sitten Timo. JUMALAUTA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.