“K-Kaupan annuum” ja muuta mukavaa

Mysteerichilit seuraavalla ruukkukierroksella
Mysteerichilit seuraavalla ruukkukierroksella

K-Kaupan annuumiksi irkissä #fatalii.net -kanavalla ristitty mysteerichili pääsi eilen seuraavalle ruukkukierrokselleen ja kasvunopeus on jokseenkin kiivas. Jo tänään oli nähtävissä selvä ero eiliseen. Hyvä niin. Näistä kaksi jää kotiin, kaksi vien Viinaselle ja loput annetaan pois.

Tila alkaa sisällä vain loppumaan. Osa kasveista on päässyt parvekkeelta sisälle siirretylle pöydälle. Säälittää vain kun eivät saa ihan niin paljoa keinovaloa. Valon lisäys on selkeästi näkynyt ja tuntunut kasvussa.

 

 

 

 

 

 

Apache F3 teki sen mitä toivoinkin. Podit kasvaa pystyyn
Apache F3 teki sen mitä toivoinkin. Podit kasvaa pystyyn

Apache F3 teki sen mitä siltä toivoinkin. Jo ensimmäisestä kukasta lähtien tämä on sitkeästi pitänyt kasvuaan yllä. Kukkavarret kasvaa aluksi täysin normaalisti voimakkaasti alaspäin taipuen. Kun kukka kuihtuu ja podi alkaa kehittymään, sen varsi vähitellen oikenee. Lopulta podit kasvaa suoraan ylöspäin. Kolmesta idättämästäni siemenestä ainakin kaksi kasvaa tällä tavalla. Olenko luonut uuden Apachen variaation? Ehkä. Ehkä en. Siemeniä tästä yksilöstä menee kuitenkin talteen reilusti. Onhan tuo kauniin näköinenkin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätilaa parvekkeelle. Ylähyllylle pääsee puolivarjosta pitävä Locato
Lisätilaa parvekkeelle. Ylähyllylle pääsee puolivarjosta pitävä Locato

Parvekkeellekin piti tehdä lisää tilaa kasveille. Ikkunalaudalle kyhätty pieni hylly sai luvan väistyä ja nyt samalta alueelta löytyy 2,8m lisää kukkahyllyä. 22x50mm rimaa löytyi Kodin Terrasta ja sitä sai viedä lähes puoli-imaiseksi rahaa vastaan ulos kaupasta. Ihan kiva kun puutavaraa saa sunnuntaisinkin jos vaikka iskee jokin suurempikin rakennusvimma. Kaikesta saa vielä ääsboonustakin 🙂

Paikkavarauksiakin on jo tehty. Ylähyllyn valtaavat puolivarjossa paremmin viihtyvät Locatot. Ehkä virittelen jonkun kasvin myös amppeliin. Kuvassa näkyy myös osa lamppujen korkeudensäädössä käytettävästä rissavirityksestä. Se vasta onkin aika hässäkkä!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.