Suuret tuntemattomat

Kohti kesää

Sain kuin sainkin kaikki suojattini isompiin 20×20 Piece of Eden-pönttöihin ennen seuraavaa tilipäivää. Lautalla on enää C. lanceloatumin siemeniä ja pari Ulupica Largea, jotka laitoin ihan säälistä maaliskuun viimeisenä itämään. Myös Herra K:lta saamani Canario iti ja on sirkoilla myös. Siling Labyuon pistokkaat tekevät juuria myös. Nyt odotellaan sopivampia kelejä että voisin lähettää Poriin kyseisen yksilön pistokkaat, podeja ja siemeniä. Vaihdossa sieltä tulee Ulupica Largen poikanen. Jos saan jonkun äärimmäisen onnenkantamoisen takia omat itämään Fataliin siemenistä ja tälle kesälle vielä kukkimaan, niin saattaisipa sitä yrittää risteyttää näitä ilmeisestikin kahden eri sukuhaaran hybridiä keskenään. Jos, jos ja jos.. Aika näyttää.

Suuret tuntemattomat

Mysteerichilejä jäi itselleni lopulta ne kolme alkuperäiskappaletta ja loput jakelin muiden kiusaksi. Jotain voidaan jo kasveista päätellä mutta mitään täysin varmaa en pysty vielä sanomaan. Tänä vuonna todella moni kasvattini on haarautunut latvonnan jälkeen kauniin symmetrisellä 1-2-4-8-tavalla. En ole aikaisempina vuosina koskaan nähnyt tällaista C. pubescensille ominaista haarautumistapaa. Jäämme odottamaan kukintaa. Nuppuja on mutta ne ovat ärsyttävän pieniä ja tippuilevat ruukunvaihdon takia pois. Jokainen kasvi sai juurilleen mykorritsa-annoksen.

Mysteeri #2Latvomisen jälkeen haarautunut kauniilla täysin symmetrisellä 1-2-4-8-kuviolla. Haarautumiskohdissa on aina pieni nupun alku. Lehdet ovat osin kiiltäväpintaiset ja pyöreähköt ja palleromaista kuviota lehdistä on havaittavissa. Runko ei ole chinensen tapaan jämäkkä vaan ennemminkin baccatumimaisen hontelo ja joustava. Runko on väriltään vaaleanvihreä jossa tummanvihreitä pystyjuovia. Muodoltaan se on viisikulmainen.Caspicum annuum tai baccatum.
Mysteeri #3Haarautunut myös 1-2-4-8-tavalla, mutta toinen haara on jäänyt pieneksi. Ilmeisesti vaurioitin useampaa lehteä nyppäistyäni uusimman lehdenalun maaliskuun alussa pois. Runko on joustava eikä niinkään tukeva, väriltään se on vihreänruskehtava. Muodoltaan runko on nelikulmainen. Lehdet pitkälle saman muotoiset kuin Mysteeri #2:ssa, mutta mattapintaisemmat.Vieressä oleva Lemon Dropin alku muistuttaa suuresti tätä. Laitetaan veto Caspicum baccatumin puolesta.

Mysteeri #4
Mysteeri #4Haaroittunut latvonnan jälkeen myöskin kauniilla, täysin symmetrisellä 1-2-4-8-kuviolla. Haarautumiskohdissa nuppujen alkuja. Lehdet pyöreähköt ja kiiltäväpintaiset. Pientä palleromaisuutta lehdissä myöskin havaittavissa. Runko on hontelo, väriltään se on vaaleanvihreä jossa tummanvihreitä  pystyjuovia. Muodoltaan runko on viisikulmainen.Caspicum annuum tai baccatum.
Thaimaasta tuotu yllätyschiliEi vielä haaroittunut, Lehdet isot, pyöreähkön suipot ja kiiltäväpintaiset. Runko yksivärisen vihreä, muodoltaan viisikulmainen. Ei nuppuile vielä. Emokasvin podit oli pieniä ns. linnunsilmä-tyyppisiä.Suurella todennäköisyydellä Caspicum annuum, pienemmällä Caspicun frutescens 

Aprillipäivän kuvapläjäys

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.