Electric Shock for Dummies

Electric Shock for Dummies

Talvehtivat chilin rontit tarvitsivat lisää tilaa ja valoa, joten ei auttanut muu kuin lisätä tätä keinovaloa vielä näin huhtikuun puoliväliä lähestyttäessä. Mietin pitkään 3x36W työmaavaloa, jossa on käytetty 2G11-kantaisia pienoisloisteputkia. En raaskinut tuhlata 80€ yhteen valoon joten tuhlasin rahaa Kodin Terrassa ja Ruuvimarketissa seuraavasti:

Työtilavalaisin: 28,90€
Holkkiliitin: 3,95€
Ketju+ruuvit: 4,70€

Sähköjohdon ryöväsin työpaikan “miljoonalaatikosta” (lue: väestönsuojan ehtymätön vanhojen tietokoneiden hautausmaa)

Haalitaan rojut yhteen kasaan

Kaikki tarvittava työkaluja lukuunottamatta kasassa. Tästä on hyvä lähteä rakentamaan kammiovärinää…

Levitetään hieman…

Sisältä paljastuu nykyaikainen elektroninen liitäntälaite ja laadukkaan oloiset Philipsin 4100K putket. Ei tarvinnut ruveta miettimään korvaavia putkia niiden joka tuutista punkevien 2700K oksennuksen väristen tilalle. Kuka ylipäätään pitää sellaista paskanruskean keltaista luonnotonta valoa miellyttävänä?

Jotakin mihin ripustaa

Koko hökötys, joka itse asiassa on todella kevyt riippuu katosta ketjuilla. Lampun kuoressa on 6mm silmukkaruuvit. Että vältyttäisiin myöhemmältä ankaralta kiroamiselta on asennuksessa käytetty tarpeeksi isoja aluslevyjä.

Reviisori!

Jokainen sähköurakka vaatii virallisen valvojansa. Tällä kertaa valvojana ei ollutkaan ihan kuka tahansa vaan sievä ja hoikka kissaneitimme Kissu. Huomaa erityisesti naisellisen syyttävä katse.

Johtoliitos

En todellakaan kelpuuttanut valaisimen mukana tullutta vedonpoistajaa vaan hommasin sellaiset erikseen. Oikeastaan en edes tiennyt että ne tulee paketissa mukana. Huomaa erityisesti kaksi asiaa:

– Vedonpoistajan muoviholkki on valmiiksi työnnetty johdolle.
– Maajohto on puolet pidempi kuin vaihe ja nolla. Näin se luultavimmin irtoaa myös viimeisenä.

Kytkentä

Tätä ei voi kaiketi möhliä jos vähääkään ymmärtää paksun sähkön päälle. L on L1 eli vaihe ja N on nolla . Ei tarvitse olla kovinkaan välkky sen suhteen, mitä tulee laitteen metallirunkoon kytkettyyn keskimmäiseen liittimeen.

Pistetään paketti nippuun

Tein ennen kytkemistä johtoon vielä solmun vedonpoistajan eteen. Johdot kiinni tiukasti sokeripalaan, kansi paikalleen ja muovikäikäleet sellaiseen asentoon, ettei osia putoile chilien päälle. Näin vältetään taas jokunen kirosana! Jätin muuten ihan piruuttani valmiin kytkennän kuvaamatta.

Lamput kiinni

Kyseessä on tuikitavalliset T8-putket G13-kannalla. Kiinnitys ei ole rakettitiedettä.

Toimii

Kuolemaa halveksuen johto kiinni seinään ja kokeilemaan. Ei tullut yllätyksiä tälläkään kertaa. Seuraavaksi mittasin kuinka leveällä kiinnikeet ovat. Mittasin chilipöydän summittaisen kohdan ja täräytin katon Cyproc® levyihin kipsilevyproput™ jotka raiskattiin pitkillä silmukkaruuveilla.

Chilit pois tieltä, ketjut kiinni ja lamppu ketjuihin.
Chilit pöydälle ja takaisin lattialle ja lampun nosto 3 silmukkaa.
Chilit pöydälle ja jälleen takaisin lattialle. Lampun nosto vielä 3 silmukkaa.
Viimein chilit ilman lattialla käyntiä pöydälle!
Ajastinkello pistorasiaan ja lamppu tulille.

Lopputulos

Valmista tuli. Ei mikään ruusu, mutta kukka kuitenkin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.