Viisi on joukosta poissa…

Viisi on joukosta poissa…
Viinasen Chilit

Nimittäin muutamasta kasvista oli pakko päästä tilanpuutteen takia “eroon”. Dumppasin ne siis Viinaselle, jossa pääsevät myöhemmin kesällä ulkoruokintaan. Siellä onkin ennestään viime kesän ulkona olleet LD ja Aji Cristal. Istutin myös samalla rääpälemäisen Canarion (C. pubescens), jonka ruukkuun porasin reijät vesitilan ylärajaan. Tämä kasvi pääsee myöhemmin omenapuun alle varjoon miettimään tekosiaan. Muille teen hyllyn aurinkoiselle seinustalle. Sellaisen jossa ruukut pysyy eikä kaatuile. Valojen alle tuli tilaa, joten Ulupica, Largen pistokas pääsi viimein kunnon valohoitoon. Samaan hoitoon pääsee myös Lancen pistokas kunhan saan sen ruukutettua.

Mysteeri #2 alkaa varmistumaan Trepadeira Werneriksi. Kukkien koko, heteet ja niiden ponnet täsmää Fataliin kukkakuviin. Samoin myös itse hedelmä. Mysteeri #4 saattaa olla täsmälleen sama lajike. Sinänsä hauskaa että tilasin tätä myös ihan omina varmennettuina siemeninään. Myös Mysteeri #3 tunkee podia pihalle. Siitä en osaa vielä sanoa enempää. Kukat ovat baccatumin mutta hieman enemmän kellomaiset kuin muilla saman lajin kasveillani. Myös kukkapohjan calyx-hampaat ovat selvästi esillä.

Viime postauksessani taisin murehtia jäljessä olemista. Ei se taida ihan niinkään olla. Myös Habanero Orange tunkee jo podia. Ainoastaan Locatot ja Aji Cristal on vielä kukkimatta. Aji tosin kukki, mutta menin teurastamaan sen kukan vahingossa. Locatot ja amppeli LD ovat päässeet jo pysyvästi pihalle. Muut otan toistaiseksi vielä sisään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.