Chilien satokausi ryömii tuskissaan ja viimeisillä voimillaan paikalle

Chilien satokausi ryömii tuskissaan ja viimeisillä voimillaan paikalle

Suomen kesä on ollut tänä vuonna vaihtelevan normaali, mutta lämmönpuute näkyy kyllä hyvin oman chilisadon viivästymisenä. Muuamat puskani ovat toki täynnä hedelmiä, paitsi Aji Cristal ja Locato. Ne paskiaiset eivät vieläkään ole edes kukkineet. Räyhiksen sanoin “Luiskaan joutaisi moinen maho kasvi!”  Onneksi Viinasella on jemmassa sisäkasvina viimevuotinen Aji C joka tekee hedelmää. Saa olla sisällä ja jäädä sinne.

Tänä kesänä olen välttynyt pahimmilta tuholaisilta. Liekö sitten seittejään kasveihini punoneet hämähäkit olleet auttamassa. Näiden pikku veijareiden verkoissa on jos jonkinmoista öttiäistä ja itse hämähäkkilajeja pörrää chileissä useita. Caribbean Red Habaneroja on kotona ja Viinasella vaivannut jokin. Lehdet muuttuvat kellertäviksi ja tippuvat helposti pois. Uutta kasvustoa tulee koko ajan, eikä mikään öttiäinen käy kasvupisteiden kimppuun. Samaa Nutriforten lannoitetta saavat sielläkin.

Etupihalla on yksinäinen Lemon Drop, joka menettää kypsät hedelmänsä pihapiirin lapsilaumalle sitä mukaa kun niitä tulee. Liekö tämä sitten moderni sovellutus oman lapsuuden omenavarkauksille. No  yhtäkaikki. LD-jauhetta on vieläkin varmaan 500g jäljellä 🙂

Tässä vaiheessa on jo aika selvää mitkä kasvit täällä kotona päätyy 250W monimetallilampun valohoitoon talvehtimaan ja mitkä lähtee armotta luiskaan. Jos ei sitten joku innokas paikallinen chilipää halua talvihoidokkia.

Kuvapläjäys

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.