Talvehtijat

Viisi kasvia jäi talvehtimaan kotiin. Lemon Drop on niin tuttu ja toistaiseksi kuppasen näköinen etten siitä kehdannut edes kuvaa ottaa. Habanerosta ja Trapadeirasta  varsia en syksyllä leikannut tapille, sillä rungot olivat haaroittuneet täysin symmetrisesti. Habanero kukkii ja Trapadeiran keulivaa kasvua saa typistellä viikottain. Aji Cristalin oksistoa voi taipuisuuden vuoksi keriä pöheiköksi. Muutenkin kyseisen yksilön kasvutapa on ollut hyvin risukkomainen taimivaiheesta saakka. Normaali C. baccatum siis.

Lanceolatum kukkii ja on kasvuvauhtiin päästyään osoittautunut oikeaksi rikkaruohoksi. Lisäksi sillä on käsittämätön katkenneiden oksien juurtumiskyky.  Tuosta on olemassa siis jo yksi poikanenkin.

Ensimmäiset siemenet ovat myös päässeet lautalta idätysmultaan. Viime vuonna idättely alkoi 17.1. joten nyt mennään hieman sitä edellä. Kasvatusvaloina toimii totuttuun tapaan 4000K loisteputkia. Pari vuotta on tosin ollut tarkoitus ostaa 6000k++ putkia, mutta aina se on jäänyt. Ehkä tänä vuonna?

Ei se tästä..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.