Lisää siemeniä lautalle ja muuta mukavaa.

Lisää siemeniä lautalle ja muuta mukavaa.

Semillas La Palma siemenkaupan siemenet saapuivat tammikuun 14. ja hetihän niitä lautalle saakka myös pääsi. Kovin on Habanero -voittoinen lista tänä vuonna. Toivottavasti kesä suosii C. chinensejä. Muuten lähinnä harmittaa. Myöhemmin viikolla sain myös muutaman Alpa Paprikan siemenen. Tänään aamulla oli ilokseni ensimmäinen Ulupica Largen siemen itänyt. 15 päivää tähän vierähti. Hieno saavutus sikäli, kun en kyseisen chilin siemenistä saanut yleensä mitään aikaiseksi. Istutin tämän syvälle taimiruukkuun ja toivon että kypärä pehmenee matkalla pintaan.  Siemenet on peräisin kasvista, jonka pistokkaan sain toukokuussa 2012. Kasvi vietti koko kesän sisällä ja kukki runsaasti. Noin 10 marjaa se jaksoi tuottaa. Siemeniä niistä tuli vajaa 20kpl. Kyseessä on normaalikukkainen variaatio tästä hybridistä.

Illalla kotiin tullessani huomasin että myös chilifoorumin kontaktien kautta saatu C. flexuosum PI 631154 iti myös yhdellä siemenellä kahdeksan päivän lautalla olon jälkeen. Talvehtijoista Canario näyttää heittäneen lusikkansa nurkkaan. Runko muuttui viikossa vihreästä täysin ruskeaksi. Ehkä mullanvaihto oli sille vaan liikaa. 15 tainta on päässyt taimimultiin saakka. Joukossa on kaikkea Apache “Mengelestä” Trapadeira Wernerin. Aji Cristalin ja Thai frutescensin kautta Habanero Orangeen ja yllämainittuihin. Lisää “sopimusviljelijöitäkin” on jo värvätty sillä taimia tulee jokunen…

Ei kerrota Katrille, eihän? 😛

 

EDIT 20.1.2013 Ulupica Large iti jo toisella siemenellään 17 päivän itämisajalla. Näin ei vaan tapahdu.. Tai sitten oma kasvini tuotti taas fertiilejä siemeniä. Mikäli joku kaipailee näitä niin muutamia siemeniä on saatavilla / korvapari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.