Omituisten chilien kerho osa 2

Aji Dulce Amarillo Trifoliaateista (kolme sirkkalehteä) on ollut paljon puhetta, mutta yksi Aji Dulce Amarilloistani (se tuleton “Habanero”) järjesti pienoisen yllätyksen. Äkkiä voisi luulla että samaan koloon on tipahtanut kaksi itänyttä siementä. Kaivoin varovasti idätysruukkua löytämättä sieltä ylimääräisiä kypärää. Siirrän siemenet aina lautalta idätysmultaan, kunhan häntä on ulkona. Lisäksi pidän pedanttia kirjaa idätyksistäni. Kaiken kukkuraksi yhtään siementä ei ole “hukassa”. Samana päivänä pääsi multaan Alma Paprika, “Whilis Large Habanero” ja toinen Aji Dulce Amarillo. Tämä kolmikko on kauniisti iduillaan jo. 

Toivon todella että tuo jäisi henkiin. Hirveän pieni rääpäle tämä kaveri vielä on. Sirkat tuli nimittäin pinnalle jo 31.1.2013. Pienoista kasvua on kyllä tapahtunut. Mikäli saan kasvatettua siitä kukoistavan yksilön ja molemmat oksat säilyvät vielä elävinä, niin vastassa voi olla todellinen yhden rungon ja kahden lajikkeen yllätys tai sitten ihan vain tylsästi Aji Dulce Amarillo. Taas ollaan jännän äärellä! Kuvaa tökkäämällä näkee alkuperäisestä kuvasta leikatun.

2.2. pääsi myös ensimmäinen satsi vähän vahvempia taimia 1l ruukkuihinsa. Ruukut voi kuulostaa äkkiseltään aika isoilta tuollaisten pienen rääpäleiden kasvaa. Nyt mennään helmikuun alkua. Minulla ei ole kasvihuonetta ja ylimääräisistä taimistakin pääsee eroon vasta ilmojen hieman lämmettyä. Mitään kiirettä ei vielä ole. Kasvattakoot nyt juuriaan vaan. Kasvualustana on Biolanin TurveMullan, perliitin ja vermikuliitin seos.

Aji Dulce Amarillo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.