Katsaus taimitarhaan

Katsaus taimitarhaan
C. flexuosum nuppuilee

Hienosti tuntuvat kasvavan noissa litran taimiruukuissa. Juuren hännät kurkistelee pohjan reijistä yhdestä jos toisesta kasvista. 6 tainta tekee nuppuja. Näistä neljä on odotetusti kaikki kasvattamani C. annuumit, Apache Mengele F4 ja Alma Paprika. Yllättäen isompi C. flexuosum on ruvennut puskemaan nuppuja. Myös Rocoto CAP363 on samaisessa puuhassa innostunut.

Värilämpötilaltaan 6500K loisteputket ovat mielestäni tehneet tehtävänsä. Kaikki taimet ovat kompaktin matalia ja vieläpä haarautuvat ihan omia aikojaan. Tein vertailua viime vuoden vastaavasta tilanteesta ja kyllä ne vain tuuheammilta vaikuttavat. Tai sitten vaan spykolookisesti tuntuu siltä. Ulupica Largen ja CAP 1141:n taimet ovat molemmat taistelleet isensä täydellisestä sirkkalehtien menetyksestä kuiville. Molemmat taimet tultaneen luovuttamaan johonkin villejä arvostavaan kotiin. Sain myös Siling Labuyon itämään kahdella siemenellä. Lautalla ei tapahtunut mitään joten tungin kasan siemeniä taimiruukkuun. Sieltähän ne putkahti yksitellen.

Viime hetken idätyksiäkin on tullut tehtyä ja vieläpä ihan väärään aikaan. Pistin nimittäin Canarion ja Chilivaarilta saamiani Rocoto Perun siemeniä itämään. Yleensähän C. pubescens -lajin siemenet laitetaan itämään jo joskus joulun tienoilla. No ei niistä satoa ole tarkoitus tänä kesänä saadakkaan. Jos nyt jäisivät eloon. Viinasella elävä Locato on saanut jo jonkin aikaa nauttia lämmöstä ja siitä vähäisestä auringonvalosta mitä tälläkin viikolla on ollut tarjolla. Josko sekin rontti tänä kautena kukkisi ja tekisi satoa. Talvehtineista C. lanceolatum jatkaa kukintaa ilman siitepölyä, Habanero Orange tekee muhkeaa satoa ja yksi marja vaihtaa jo väriä. Samoten Trepadeira Werneriin syntyy söpöjä pallukoita kiihtyvään tahtiin.

Selvitin hieman tuon viimeksi mainitun lajikkeen historiaa. Rainbow Chile Seedsin Vladan tiesi kertoa että se on löydetty Amazonasin sademetsästä Brasiliasta ja nimetty löytäjänsä mukaan. Trepadeira on portugalia ja käännös englantiin on creeper. Ei kuitenkaan sellainen sihisevä ja pamahtava Minecraftin Creeper, vaan tällä viitataan kasvin köynnöstävään, kaiken ympärille kietoutuvaan kasvutapaan. Tämä on yksi ehdottomasti parhaita kokeilemiani baccatumeja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.