CAP 363 ja vähän muutakin

C. pubescens CAP 363
C. pubescens CAP 363

Tämä C. pubescens on alunperin kerätty Guatemalasta 1958 ja saanut koodin, CAP 363 vuonna 1960. Marja on kypsyessään keltainen ja sen pitäisi olla pinnaltaan hieman erikoinen. Oheinen kuva selittää asiaa.

Kasvi on nyt vajaa 15cm korkea ja haarautunut Rocotomaiseen tapaansa. Jokaisessa haarassa on nuppu ja tämä kukka löytyy luonnollisesti siitä ensimmäisestä haarautumasta. Kuvasta tuli jokseenkin tarkka ja siitä näkee että kukka lienee jo hedelmöittynyt siitepölyllä. Pubescensin kukissa vain on sitä jotakin.

Ensimmäiset kasvit lähtivät tällä viikolla myös uuteen kotiin kun Heli haki Trepadeira Wernerin, Aji Dulce Amarillon, Siling Labuyon ja Apache Mengelen. Osasta pitää vielä luopua ja kaksoiskappaleiden vähyys tekee kasvien pois antamisesta itselle hyvin haasteellisen.

CAP 363:n lisäksi Alma Paprika ja Apache kukkii. C. flexuosum kaksikko avaa kohta ensimmäiset kukkansa myös, joten “pensselisedän” puuhat odottaa minuakin. Kasvi kun on osoittautunut lukemani perusteella toisinaan aika huonoksi tuon itsepölytyksen suhteen. Lisäksi näitä on pari, joten ristiinpölytyskin onnistuu eri kasviyksilöiden välillä. Vaikka toisaalta saman kasvin siemenistä nuo ovat molemmat.

Raspberry PI on viime sunnuntaista lähtien tallentanut talvehtivasta Habanerosta viiden minuutin välein kuvaa. Timelapse-video minulla on mielessä muutaman marjan värinvaihdosta. Eilen yksi niistä tähän puuhaan ryhtyikin ja teki sen loppuun harmittavasti valojakson ulkopuolella.

Ohessa pieni timelapse-harjoitus 10 kuvan sekuntinopeudella aiheesta. Jano tulee hitaasti mutta taittuu nopeasti 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.