Ulupica Large “Tiemuh Strain”

Tässä on muutama päivä odotettu Ulupica Largen kukkien kehitystä. Viimein tänään 11.4. yksi sai itseään sen verran raolleen että sain napsittua kuvan. Kukkaa varovasti koputettaessa sieltä lähtee kunnon pölähdys siitepölyä.  Kyseessä on pistokkaasta kasvatetun kasvin suora siemenestä kasvatettu jälkeläinen. Kukat ovat samanlaisia kuin emokasvissa. Merkillepantavaa on todella selvät ja tummat calyx-hampaat. Niitä näyttää olevan jokaisessa kukassa 5kpl. Muuten kasvutapa poikkeaa hieman. Toisaalta emo on pistokas, joten eipä tästäkään voi mitään johtopäätöksiä vetää.

Trepadeira Werneriä on napsittu useaan otteeseen jo ruokiin. Töissäkin ihastuivat sen makuun ja yksi sankari päätti vetää koko podin kerralla. Olihan se toki omaan suuhuni sopivan mieto… Silmääkin siinä tuli hieman hierottua. Näin ne toleranssit kasvaa. Taimet kukkii ja kehittyy noissa DIY-airpot ruukuissa ihan mallikkaasti. Useat puskat ovat aloittaneet kukinnan lisäksi podien tuotannon. Lancen ryökälekin oli salaa tehnyt yhden marjan. Habanero Orangen isoimmat podit ovat kohta tarpeeksi kypsiä siementen talteenottoon. Ne ovat ikävän kitkeriä maultaan. Liekö ihan puhtaasti auringonvalon puutetta.

 

2 Comments on “Ulupica Large “Tiemuh Strain”

  1. Tuo sinun Uluoica Largesi muistuttaa kyllä paljon siemenvanhempaansa. Myös omassa tuotannossani on jälkeläiset muistuttaneet jossain määrin aikaisempaa generaatiota. Pidän sitä merkkinä kohtalaisen pitkälle jalostetusta hybridi kannasta. Spekuloinkin tässä taannoin itsekseni että tuo sinunkin nyt kasvattamasi sukupolvi saattaisi olla F5 tai jopa F6. F7 alkaa jo olla melko stabiili.

    • Hyvä tietää tämäkin, koska kaiken aluperä aina itseä kiinnostaa. Itävyyskin oli suorastaan kohtuullisen hyvä. Chilivaarille lähti reilusti tämän kannan siemeniä vaihtona tuossa aiemmin keväällä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.