Rocotoilla lähdetään liikenteeseen

20131217_SemillasPieni itsenäisyyspäivänä tilattu paketti El Pasosta, La Palmasta, Kanariansaarilta tulikin suhteellisen rivakasti postilaatikkoon. Idätyspuuhiin pääsin jo toki 14. päivä kuluvaa kuuta kun lautalle pääsi likoamaan pari Rocotoa, pari villiä ja hankaliksi itäjäksi osoittautuneet Pea ja Siling Labuyo.

Näyttäisi siltä, että kaudesta 2014 tulee kovin pube-voittoinen. Voi olla että olen jo hieman myöhässä idätyksistä tässä suhteessa. Aina niistä on muutama möllykkä tullut ja kun tulevalle kaudelle 2014 jätän kaikki megasadon tuottavat pois niin ehkä se siitä.

Uusia baccatumeja kehiin

PI585244, El Oro de Ecuador, lajiltaan C. baccatum var. pendulum on löydetty El Orosta Equadorista. USDA:n siemenpankilla oli tarjota jopa Googlemaps-linkki löytöpaikkaan. Kätevää!  Semillas tietää kertoa tästä chilistä näin:

“Very nice Capsicum baccatum variety from Ecuador with medium heat. About 4cm long pods are thick walled and very juicy. Selected from ARS/GRIN accession PI 585244.”

Pequante taasen tuli Fataliilta. Nimellä Pequante löytyy kaksi merkintää USDA:n tietokannasta, mutta samasta lajikkeesta tai edes samasta lajista ei ole kysymys.  Nimi mahtanee tulla Fataliilta itseltään ja tästä chilistä Fasse-setä ja kertoo näin:

“Thick fleshed, sweet and pleasant tasting, mild-medium hot Capsicum baccatum variety. Grows very well in pots. Heavy producer. These pods are very good for stuffing. Or used in fruit salads etc. Also, try to use them with bread, they give a nice little sweetness and extra punch.”

Trepadeira do Wernerin seuraksi tulee siis kaksi muuta paksumaltoista baccatumia. Ei ollenkaan huono juttu!  Ehkä Rocato saa olla ainoa C. chinense ensi kaudelle? Muhahahahaha! Niin varmaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.