Kevään odottelua

20140218_kasvihuone_sivuNoin kuukausi sitten puhuin isoveljeni ympäri, että saisin rakentaa Viinaselle pienen seinäkasvihuoneen. Eipä sitä tarvinnut kovasti tällä kertaa lobata kun lupa heltisi. Täällä kotona moisen tekeminen on mahdotonta. Takapiha on pieni kuin mikä ja metsikkö varjostaa suuren osan päivästä. Ja sitäpaitsi isoveikka on helpommin voideltavissa / taivuteltavissa kuin vaimo! 🙂

Sain suhteilla hankittua itselleni kohtuullisen halvalla kasan sopivan kokoisia ikkunoita. Vieläpä modernia tasolasia ja suhteellisen tuoreilta nuo näyttävät nykyaikaisine avausmekanismeineen ja pintakäsittelemättömäksi jätettyine kehyksineen. Kehyksiä en aio säästää vaan ne päätyy saunanpesään. Osa ruuduista on suoraan täydellisen kokoisia puuhaani. Joissakin kohdin joudun palauttamaan mieliin lasinleikkauksen saloja. Onneksi löytyy kunnollinen lasiveitsi  ja lasiveitsiöljyä. Harjoituskappaleisiinkin on varaa.

Kopista tulee vähän reilu kahden neliön kokoinen, mutta etureunastaan se tulee olemaan 180cm korkea. Alaosaan jätän 30cm puuta ihan siksi että lasit ei pamahda hajalle, kun ympäriltä leikataan kesällä nurmikkoa. Kaipa se pitää mitallistetusta 48x48mm kuusirimasta tehdä. Mietin vielä, pitäisikö tuonne tehdä kohopenkki vai pitäisikö chilit ja tomaatit tunkea ruukkuihin. Kastelun ajattelin hoitaa blumat-systeemillä. Vieressä on näköesteeksi tarkoitettu puusäleikkö, jonka on vallannut jokin äärimmäisen tiheänä kasvava violettikukkainen köynnöskasvi. Vesiastia tulee siis olemaan jopa varjossa. Katoksi tulee valokatetta. Jostain sitäkin täytyy siivu pihistää. Tuuletus hoidetaan automaattiavaajalla seinän vierestä ihan katon harjalta. Josko tänä kautena saisin sitten myös Siling Labuyosta sen verran satoa että siemenpankkini saisi kipeästi kaipaamaansa täydennystä.

15 tainta pääsi tänään myös litran ruukkuihin ja 10 jäi odottamaan huomista. kolme lajiketta itää vielä. Alle 15 niitä jää lopulta itselle. Ylimääräiset lähtee taas uusiin koteihin. Kovinta kasvu on ollut yllättäen Canariolla. Viikonloppuna sähläsin loisteputkien kanssa ja toinen niistä irtosi kiinnityksestään suoraan taimien päälle! Ainoastaan Tepin look-a-like:sta (Se siemenpankista väärällä accession-numerolla maailmalle karannut) katkesi latva. Tein saman käsittelyn myös toiselle samanlaiselle. Molemmat nimittäin tekivät kilpaa varkaita jo alle 10cm korkuisina. Yleensä jengi on saanut tästä chilistä sellaisen aurauskepin tyylisen kasvain.

Talvehtivat pääsivät viikonloppuna 5l Ventipot-ruukkuihin. Omat patolevy-ruukut toimivat viime kaudella jokseenkin hyvin. Reilun kuukauden perästä niitä 3 litraisia saa taas olla rakentamassa kasaan kun seuraavan ruukunvaihdon aika tulee.

Aika maltillisesti mennään siis tämäkin kausi. 🙂

Ei se tästä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.