Ensimmäinen kasvihuoneeni

20140225_kasvihuone
Ensimmäinen kasvihuoneeni

Heti kun ansaittu talviloma alkoi, niin pistin hihat heilumaan. Ei siinä kauaa lopulta nokka tuhissut. Päädyt ja etuseinä ovat omina “moduuleinaan” joten ne oli helppo rakentaa sisällä suoralla lattialla. Kaikki ruuvit ovea lukuunottamatta on vielä sisäpuolella, ettei olisi niin rivon näköinen.

Naapurikin kyseli että “Mitäs Timo rakentelee?” Kun kerroin niin heti tuo tiesi että chilejä sinne tulee. Eikä tuo pannut pahakseen, että moinen mökki talon kulmalle nousee.

Lasit on lähes kaikki leikattu jo. Parin ruudun kanssa joutuu ähertämään ohuen askarteluveitsen kanssa että saa silikoneistaan irti. Se onkin hidasta ja ärsyttävää puuhaa. Pitää olla varovainen ettei käy niinkuin ensimmäiselle ruudulle…

Huomenna ruuvaan loput kattovasat kiinni. Sitten tuo saakin hetken odottaa, että saa katon päällensä. Kattokaltevuus on kokonaiset 30 astetta kun jostain luin, että silloin ei kondenssivesi tipu kuin vasta räystäällä. Kattoon tulee harjalle yksi   automaattiavaajalla varustettu tuuletusluukku. Katon materiaalina on UV-suojattu valokate.

Yksikään puu ei haljennut ruuvatessa. Käytän nykyään vain itseporautuvia ruuveja, joiden olen huomannut säälivän jopa suomalaista tehotuotettua balsaa, siis kuusta. Lisäksi lähes jokaisessa liitoksessa käytetty lapaliitoskin varmaan auttoi asiassa.

Ristimittakin on lähes samalla pallonpuoliskolla. Ensi kuussa siis katto päälle, myöhemmin valkoista maalia ja lopulta lasit kiinni. Alareunaan hengittävä suojakangas ja sorastus/laatat päälle.  Hyvä siitä tulee!

Edit 28.2.2014

Purin koko hökötyksen osiin ja tein sille vielä peräseinän. Se saa pintaansa UV-suojattua kasvihuonemuovia, kunhan löydän paikan, josta saan sitä riittävän vähän. Ei tee mieli ostaa 50€ maksavaa rullaa kun tarve on noin 2.2 x 2.5m palanen. Koko hökötys tulee lisäksi hieman irti lautaseinästä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.