Siling Labuyo

Sain tänään viimeinkin neljän vuoden jälkeen selville, mistä varmuudella C. frutescens -lajiin kuuluvaksi osoitetun, Siling Labuyona pitämäni chili on kotoisin. Se ei olekaan Filippiineiltä vaan  Manadon kaupungin edustalla sijaitsevalta Bunakenin saarelta Pohjois-Sulawesilla, Indonesiassa.

Tämä avaa taas ihan uuden tien, kun alan selvittelemään mistä tässä oikein mahtaa taas olla kyse. Kyseessä on selvästi C. frutescens, mutta onko se samaa Siling Labuyoa, kuin Filippiineillä yleisesti kasvatetaan. Kasvutapa on samanlainen ja marjat näyttävät “oikeilta”. Pitänee tehdä se vertailu natiivien Filippiineiltä lähtöisin olevien siementen ja oman kantani kanssa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.