Kasvaa ne edelleen

20150214_taimiaPääsääntöisesti vain kaksi siementä / lajike tuli idätettyä. Yhtä lajiketta lukuunottamatta myös 2 kasvia / lajike niistä tällä hetkellä kasvaa. Ulupica Largea idätin 15kpl, joista 10 työnsi häntänsä pihalle, mutta ainoastaan 2 selviytyi sirkkavaiheelle.

Siemenet kulkivat idätyslautan kautta 4×6 idätysboxiin, josta istutin ne ensimmäisten lehtien vahvistittia suoraan 1l taimiruukkuihin. Hitaamminhan ne kasvavat, kun juuritila pitää haltuun ottaa. Tämä ei haittaa ollenkaan. Kasvihuonekauden alkuun on kuitenkin reilusti aikaa.

Myös leikatusta oksanpätkästä jouluna 2013 juurrutettu C. lanceolatum alkaa osoittamaan bonchimaisia piirteitä. Mitä enemmän sitä saksii, sen tuuheampi ja pienilehtisempi siitä näyttää tulevan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.