Kasvihuone huollettu, öljytty, ladattu ja varmistettu

20150507_kasvihuone7. toukokuuta

Kasvihuone tuli putsattua ja päällisin puolin tarkistettua, että kaikki on kunnossa. Ainoa vaurio on uudesta saakka ollut yhden ruudun halkeaminen. Piti sitten ampua naulapyssyllä naula listan ja ruudun väliin ja kyllähän sen tietää, miten siinä käy. Siivouspäiväksi valikoitui kaunis lämmin päivä ja hetken aikaa oli jo toiveita, että kasvihuonekausi saattaisi alkaa jo viikonloppuna. Ja paskanlieskat! Taisi se kesän normaali sadekausi juhannusaaton räntäsateineen vaan käynnistyä. Samalla tuli suikittua “maatuvalla” valkoisella merkintävärillä nuo 9l Ventipot-ruukut. Ei ainakaan auringonpaiste sitten höyrystä juuria turhanpäiten.

Viritin myös Greenhouse’ O Maticin toimintaan vain huomaten että MPX 5010DP-paineanturi oli päästänyt viimeisen huokauksensa ilmeisestikin talvipakkasilla. Uusi oli kuitenkin helppo tilata Elfalta paikalliseen elektroniikkaliikkeeseen.

13. toukokuuta

Chilit huutaa armoa 3l ruukuissa ja joudun niitä suotta kiduttamaan vielä jonkin aikaa. C. pubescens-lajin edustajat tosin pääsivät jo lopullisiin ruukkuihinsa ja odottavat Viinasen viileällä verannalla säiden parantumista.

Paineanturi tuli kolmessa päivässä ja suoritin sen kalibroinnin heti tuoreeltaan. Tai no oikeastaan tarkistin, mikä arvo tulee tyhjällä tankilla ja aina 10 litran välein. Näin saadaan tyhjän ja täyden tankin arvot, josta on helppo sitten laskea, montako prosenttia sitä vettä olikaan jäljellä. Anturi on suhteellisen lineaarinen ja 10l hyppäykset nosti arvoa suhteellisen tasaisesti. Huomasin tämän viime vuonna kultaakin arvokkaammaksi toiminnoksi. Viime kesänä ei tankki ehtinyt tyhjentyä kertaakaan täysin nolliin. Siitä olisi seurannut vain kiroamista ja Blumat-porkkanoiden uudelleentäyttöä. Myös tietokantaan tallennus tuli käynnistettyä talven tauon jälkeen. Antureiden tila luetaan 90 sekunnin välein ja tietokantaan tavaraa tallennetaan 30 minuutin välein.

Greenhouse’ O Matic

Ensimmäiset tuoreen sadon maistiaiset saa Heart Throb baccatumista. Saa nähdä tekeekö tuo roikale ensimmäisen satonsa jälkeen mitään. Näyttää nyt kypsyttävän tuon noin 20 marjan satonsa. Ehkä se sitten taas kukkii sen jälkeen. Aito Havannan paprika kasvaa Viinasella ja töissä mallikkaasti jo kukkien. Koitan pitää nämä erossa muista chileistä niin ensi kesälle on sitten aidon kuubalaisen jälkeläisiä jakoon saakka.

Ei kai tässä sitten muuta. Tulis nyt vähän kauniimpaa ilmaa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.