Habanero Varadero

Habanero Varadero Siinä se nyt on. Näyttää tuiki tavalliselta Habanero Orangelta, mutta eipäs olekaan! Tämä rauhassa muilta chileiltä sisällä kasvanut Habanero on idätetty aidosta, Kuubasta Varaderosta pöllitystä podista.

Näitä löytyy itseltä kaksi ja chilin maahan tuoneelta työkaveriltani Pasilta muutama.

Katubistrosta tämä päätyi suomeen. Kokki katseli hämmästyneenä kun Pasi vain nappasi yhden Habaneroista ja pisti taskuunsa. Annosta tehtäessä hän halusi tuota samaista chiliä runsaasti. Kokki kysyi “Are You Serious?” jolloin Pasi totesi “I have this same shit about 3kg on my freezer”

Podeja kahdessa kasvissa on ainoastaan 4 joten ensimmäisen vuoden siemensato jäänee vähäiseksi, mutta kuitenkin riittäväksi.

Kasvihuoneessa olevat rontit kituuttivat ja sitten tuli se kesäkuun lopun hellepäivä. Ne kasvoivat silmissä ja hillitön kukinta alkoi. Nyt parhaiten kukassa on Ulupica Extra Large. Vieressään omista siemenistä kasvatettu Ulupica Large. Habanero Large Sweet Whili tekee myös kohtalaisesti satoa. Baccatumeista 2 tekee satoa ja aito baccatum var. baccatum vasta miettii, kukkisiko sitä ensinkään.

Ehkä sitä satoakin tulee vielä…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.