Kesä on ohi..

Habanero Varadeno
Habanero Varadeno

Siinä niitä nyt sitten on. Kaksi kasvia on sisällä kasvamassa ja tämänhetkinen sato kokonaiset 3 podia. Maku on omaan suuhuni parempi kuin Habanero Orangella ja poltekin ehkä hieman “pyöreämpi”. Kyseessä on omaan suuhuni ensimmäinen oikeasti hedelmäisen makuinen Chili. Kasvit kukkivat edelleen ahkerasti ja pieniä raakileitakin molemmissa on. 85 siementä keräsin talteen noista kolmesta podista.

Otsikko tulee lähinnä siitä että lomat on nyt lusittu ja Viinasella evakossa olevat chilit ja appelsiini on palautettu työpaikalle. Kasvivuoneessakin on vähän niin ja näin. Jos nyt oltaisiin kesäkuussa, tulisi satoa jokseenkin järkyttävät määrät. Nyt kaikki kukkivat hulluna, baccatumit ja chinenset tekevät satoa. Harmittaa vain että Ulupica Largen ja Ulupica Extra Largen podit ovat vielä pieniä ja umpivihreitä. Näyttää siltä että valmista ei tule ollenkaan. Toisaalta helpottavaa on se, että tuo Ulupica Large ylipäätään tekee podeja. Kyseessä on Tiehuthilta pistokkaana saadun jo edesmenneen emächilin tyttärentytär.

Pubescensit eivät vain taida olla se minun juttuni, sillä en koskaan onnistu niiden kanssa. Tänä vuonna niitä on rääkätty amppeleissa ulkosalla. Kukkivat toki ja myös raakileita tulee. Vieressään niillä on toinen Ulupica Large, jonka kasvutapa näyttää olevan täydellinen amppeliin. Ei mitään suoria sojoja vaan käppyräinen osin alaspäin etenevä pöheikkö. Se taitaa varmistaa kasvutavallaan talvehtimispaikkansa. Tämä ei ole edes kukkinut vielä ollenkaan.

Mikä sitten meni eniten vikaan? No säällehän ei kesä-heinäkuussa mitään mahtanut, mutta tämän fiaskon juuret ovat aikaisemmin keväällä. Idätin siemenet jo joulukuun puolella. Pienet taimet pääsivät ensin 1l ruukkuihin ja sitten juuritilan täytyttyä 3l ruukkuihin. Näissä ruukussa sitten kärvisteltiin huhtikuusta kesäkuun alkuun ja siitä ne pääsivät suoraan 9,5l ruukkuihin. Siinä sitten jumitettiin lisää kesäkuun loppuun saakka, kunnes tuli ne 2 hellepäivää, jolloin kasvit hurahtivat hetkessä kaksinkertaisesti ja kukinta lähti viimein käyntiin.

Ehkä pitää vain edelleen vähentää pienten taimien määrää ja ottaa keväällä myös se 5l ruukkukoko käyttöön. Ei kahta ilman kolmatta, joten ensi kesästä tulee kuitenkin taas tämänkaltainen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.