Siirrytään vaiheeseen II

Galan siemenet olivat lähinnä tuhoon tuomittu yritys. Olivat nimittäin valmiiksi mustapilkkuisia ja mätänivät myös sitä mukaa kun niitä lautalle syydin. Lähes sama kohtalo oli El Oro de Ecuadorilla. Ne kyllä itivät, mutta rypistys loppui hännän kehittämiseen. En viitsinyt valita mitään lajikkeita “menetettyhen” tilalle. Lajikkeita on edelleen 6 jäljellä, kasvihuoneessa paikkoja 8.

Kokeilin tänä vuonna varastoon ilmeisesti jo 2013 ostettua Root Trainer taimiruukkuviritystä. Täytyy kyllä sanoa, että tämä on hyvä kapistus! Taimet sai helposti isompiin ruukkuihin, sillä tuo kuvissakin näkyvä taimimultapötkylä pysyi koossa. Senkun lappasi turvemullan ja perliitin seosta ympärille. Tämä tekele päätyi varmasti jatkoon.

Jatkoon päässeet kasvit:

  • Naga Morich 2/2
  • Trepadeira Werner 2/4
  • Ulupica XL 3/4
  • Aji Norteno 4/4
  • Habanero Brown Large Sweet (Sweet Whili’s) 4/4
  • Varaderon Habanero 4/4

Noista luonnollisesti ylimääräiset päätyvät kavereideni hoiviin siinä kohtaa kun siirrytään vaiheeseen III eli ruukunvaihto 3l vetoisiin helmikuun lopulla koittaa. Tällä kertaa vaihe IV eli 3l ruukuista siirtyminen 2 litraa isompiin tapahtuu maalis-huhtikuussa. Vaihe V eli lopulliset ruukut ovat tänäkin vuonna valkoiseksi maalatut 9.5l VentiPot-tekeleet blu-mat kastelulla. Sen jälkeen siirrytään vaiheeseen VI, joka on se suomen kesän kiroaminen.

Saas nähdä mitkä kaksi lajiketta pääsevät kärvistelemään kesäkuun helteisissä räntäsateissa kahdella kasvilla.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.