A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Ulupica Large “Tiemuh Strain”

Tässä on muutama päivä odotettu Ulupica Largen kukkien kehitystä. Viimein tänään 11.4. yksi sai itseään sen verran raolleen että sain napsittua kuvan. Kukkaa varovasti koputettaessa sieltä lähtee kunnon pölähdys siitepölyä.  Kyseessä on pistokkaasta kasvatetun kasvin suora siemenestä kasvatettu jälkeläinen. Kukat ovat samanlaisia kuin emokasvissa. Merkillepantavaa on todella selvät ja tummat calyx-hampaat. Niitä näyttää olevan jokaisessa kukassa 5kpl. Muuten kasvutapa poikkeaa hieman. Toisaalta emo on pistokas, joten eipä tästäkään voi mitään johtopäätöksiä vetää.

Trepadeira Werneriä on napsittu useaan otteeseen jo ruokiin. Töissäkin ihastuivat sen makuun ja yksi sankari päätti vetää koko podin kerralla. Olihan se toki omaan suuhuni sopivan mieto… Silmääkin siinä tuli hieman hierottua. Näin ne toleranssit kasvaa. Taimet kukkii ja kehittyy noissa DIY-airpot ruukuissa ihan mallikkaasti. Useat puskat ovat aloittaneet kukinnan lisäksi podien tuotannon. Lancen ryökälekin oli salaa tehnyt yhden marjan. Habanero Orangen isoimmat podit ovat kohta tarpeeksi kypsiä siementen talteenottoon. Ne ovat ikävän kitkeriä maultaan. Liekö ihan puhtaasti auringonvalon puutetta.

 

2 comments to Ulupica Large “Tiemuh Strain”

  • Tiemuh

    Tuo sinun Uluoica Largesi muistuttaa kyllä paljon siemenvanhempaansa. Myös omassa tuotannossani on jälkeläiset muistuttaneet jossain määrin aikaisempaa generaatiota. Pidän sitä merkkinä kohtalaisen pitkälle jalostetusta hybridi kannasta. Spekuloinkin tässä taannoin itsekseni että tuo sinunkin nyt kasvattamasi sukupolvi saattaisi olla F5 tai jopa F6. F7 alkaa jo olla melko stabiili.

    • Timo Viinanen

      Hyvä tietää tämäkin, koska kaiken aluperä aina itseä kiinnostaa. Itävyyskin oli suorastaan kohtuullisen hyvä. Chilivaarille lähti reilusti tämän kannan siemeniä vaihtona tuossa aiemmin keväällä.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.