Tilannekatsaus Mengelen puutarhaviidakosta

Chilit kasvaa, ryystää vettä noin 10l päivässä ja voi hyvin. Vielä ei ole öttiäisiäkään näkynyt. Provadot on toki valmiina odottamassa moista invaasiota. Nutriforten kaksoislannoite tehoaa noihin raakkuihin mallikkaasti sisältäen sen kalsium-osan, mitä esim. Puutarhan Kesässä ei ole ollenkaan. Juuretkin näyttävät tykkäävän. Satoakin on jo saatu. Odotin paljon Marabalta, mutta se osoittautui tuoreena aika pahan makuiseksi. Ne kaksi kehittynyttä Locatoakin on popsittu. Hedelmäliha oli paksua ja mehukasta. Maku erinomainen ja polte hyvin pitkäkestoinen. Eivät ole sen jälkeen edes kukkineet vaan leviävät parvekkeen katossa suuntaan jos toiseenkin.

Aji Cristalilta odotin paljon ja odotus myös palkittiin. Ensimmäisen kypsyneen söin osin raakana ja loput hävisi pilkottuna sämpylätaikinaan. Yksi häviää tänään pilkottuna spaghettikastikkeeseen. Huhtikuussa 2010 idätetyt Habanerot ovat myös päässeet tällä kaudella vauhtiin. Typistin ne aika olemattomiksi joskus tämän vuoden helmikuussa. Nyt niistäkin saa ensimmäisen sadon. Laitoin myös  7Podin amppeliin ja nyt se valtaa noin kuution kokoisen tilan oksillaan.

Gojit on myös alun höntyilyn jälkeen lähteneet kiivaaseen kasvuun. uusia oksia syntyy pääoksasta suurinpiirtein päivittäin. Pienempi pääsee maahan Viinasen pihaan. Talvehtivana siitä saattaa saada joskus jopa satoakin.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.