Haarautuvien latvusten metsä

Haarautuvien latvusten metsä
Talvehtineet Caribbean Red Habanero ja Siling Labuyo

“Sä et voi pitää kaikista kaksoiskappaleita. Kyllähän sä kyllä ymmärrät, että ne ei millään mahdu minnekään”

Hyvin ärsyttävää kun nainen on oikeassa!

Ylimääräiset taimet ja lähes kaikki kaksoiskappaleetkin on siis tullut jaeltua taas pitkin kylää. Hyviin koteihin pääsivät. Toivottavasti pysyvät elossa ja tuottavat uusille isännilleen ja emännilleen iloa ja satoa ilman viheliäisiä vihannespunkkeja tai muitakaan öttiäisiä. Taimet latvoin maaliskuun alussa perinteiseen tapaan nyppimällä kynsin tuoreimman lehden alun pois. Jokainen puska on lähtenyt sen jälkeen haarautumaan oikein kivasti.

Kuukausi eteenpäin ja tiettyjä nimeltä mainitsemattomia rikkaruoho-baccatumeja saa typistellä saksilla oikein urakalla. Tuleepa taas tehtyä näistä se Lemon Drop amppeli ja mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, saa elokuun tienoilla kylvää podeja kaikille haluaville..

Idätyslautalla on edelleen neljä Capsicum lanceolatumim siementä ja yksi itämätön Ulupica Large. Toineni Ulupica Largen siemen on suoraan mullassa ja ilokseni kolmas siemen iti lautalla ja lenkki nousee hiljalleen mullasta. Toivottavasti kypäräkin irtoaa kivutta. Tämä puolivilli yksilö tulee olemaan silmäteräni ja erityisen tarkan seurannan alla. Trapadeira Werner iti kahdella siemenellä. Toinen varmasti jää itselle, toinen lähtee thaimaalaisen chilin varataimen kera työpaikan kahta 7Podia loman ajan kastelleelle PirkkoJ:lle.

Tänä vuonna jäi Nagat ja 7Podit idättämättä. Se tulisin tulisuus ei ainakaan toistaiseksi taida olla mun juttuni. Ehkä tuo itse kasvien kasvattelu ja kasvun seuraaminen ennemminkin. Satoakin jää aina käyttämättä mielin määrin, mutta.. En minä muutenkaan mitään oikein syö, joten..

Lemon Dropit on nyt kolmatta sukupolvea PasiK:n edesmenneen wanhuksen podeista. Aji Cristalin kanssa mennään toisessa sukupolvessa. Apache Mengeleksi ristimäni perus Apache taasen jo neljännessä polvessa. F1:stä kerätyt siemenet tuotti seuraavana vuonna hyvin tiheän puskan, joka kasvatti podinsa pystyyn. Sama jatkui viime vuonna ja todennäköisesti nytkin. Myös chilin runko on hieman tummunut sukupolvi sukupolvelta. Tätä yksilöä ei tarvitse edes latvoa. Se tekee haarautumisensa ihan itse. Kai siitä jokin hirvitys vielä vakiintuu. Mitään ristiinpölytystä en kahden samanlaisen kasvin välillä ole tehnyt joten onko ne sitten edes F4-sukupolvea?

Jännän äärellä ollaan muutenkin. kun odotellaan näiden uusien taimien ensimmäisiä kukkia ja marjoja. Onko vielä lajipuhtaus säilynyt vai olenko kenties vahingossa risteyttänyt jonkin hirvityksen?

Katsellaan sitä sitten touko-kesäkuussa.

Kuvakooste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.